Tvornica Tesle u Šangaju nagoviješta daljnje otvaranje Kine

Kina želi dobrodošlicu stranim poduzećima prilikom uključivanja u novu rundu otvaranja visokog standarda i nastavlja dijeliti dobrobit svojih razvojnih mogućnosti, rekao je u četvrtak u Pekingu glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Lu Kang.

Američki proizvođač električnih automobila Tesla je 7. siječnja u Šangaju otvorio novo područje svojom prvom inozemnom tvornicom. Govoreći kako su učinkovitost i brzina razvoja Kine “impresivni” ,predsjednik uprave Tesle Elon Musk je prilikom sastanka s kineskim premijerom Lijem Keqiangom obećao napore za “izgradnju šangajske tvornice u jednu od najnaprednijih tvornica u svijetu“.

Želimo uputiti čestitke na revolucionarnom Teslinom šangajskom projektu“, rekao je Lu na tiskovnoj konferenciji, dodajući da projekt predstavlja prvu do sad potpuno inozemnu investiciju u području automobila na nove oblike energije, zahvaljujući novoj politici koja omogućuje inozemnim proizvođačima automobila da u Kini uspostave podružnice koje su potpuno u njihovom vlasništvu.

U nekim medijskim izvješćima stoji da je Tesli bilo potrebno samo pola godine od potpisivanja sporazuma s općinskom vladom do utemeljenja i službenog pokretanja projekta, rekao je Lu.

Ovo u potpunosti pokazuje čvrste korake Kine u promicanju niza politika za otvaranje i povjerenje kineskih tvrtki u predanost Kine reformi i otvaranju, kao i njene gospodarske izglede“, dodao je glasnogovornik.

Izvor

You might also like

Leave A Reply