GE širi portfelj u OIE kako bi ubrzao rast, poboljšao performanse i predvodio energetsku tranziciju

Jedan od najširih portfelja u industriji koji obuhvaća vjetroenergiju, hidroenergiju, upravljanje mrežom te obnovljive hibride spaja se u jedinstvenu kompaniju kako bi klijentima GE-a pružio cjelovita rješenja koja zahtijevaju pouzdanu i pristupačnu zelenu energiju.

GE je, prema pisanju globalenergy.today, objavio kako namjerava intenzivirati svoj fokus na rastućem tržištu obnovljivih izvora energije konsolidiranjem svih obnovljivih i mrežnih resursa tvrtke u jedinstvenu tvrtku za obnovljivu energiju.

Globalna potražnja za proizvodnjom energije iz obnovljivih izvora i pridružena mrežna integracija nastavlja rasti na globalnoj razini. Najnovije izvješće Međunarodne agencije za energiju pokazalo je da su novi obnovljivi kapaciteti s čak 178 gigavata (GW) instalirane snage činili više od dvije trećine globalnog neto rasta kapaciteta električne energije tijekom 2017. godini.

Predloženi potezi dio su širih napora koji će GE pozicionirati kao tvrtku koja je spremna zadovoljiti rastuće potrebe tržišta električne energije, uključujući rast obnovljivih izvora energije. Ti potezi uključuju:

  • premještanje mrežnih rješenja i hibridnih obnovljivih izvora energije (uključujući solarne i sustave za pohranu) u GE Renewable Energy Business, nadopunjujući postojeće kopnene vjetroelektrane, offshore vjetroelektrane, LM Wind Power i hidroelektrane;
  • nadopunu cjelokupne ponude digitalnim uslugama;
  • racionaliziranje strukture za kopnene vjetroelektrane, eliminirajući sjedište i jačanje trenutnih regionalnih timova kako bi se poboljšala konkurentnost, brzina, usredotočenost na kupce i lokalno izvršenje u poslovanju s kopnenom energijom vjetra.

Predloženi potezi omogućit će GE Renewable Energy u pokretanju više lokalnih i integriranih rješenja, pojednostaviti strukturu poslovanja i poboljšati performanse. Novo poslovanje će tako biti u stanju pružiti podršku klijentima od razvoja projekta, do opreme i usluga, sve do potpunih rješenja “ključ u ruke”. Tvrtka će imati najrazličitiji i najširi portfelj obnovljivih izvora u industriji, omogućujući korisnicima kreiranje zelenih elektrana i njihovo spajanje na mrežu ili za ozelenjivanje vlastitog poslovanja.

Predsjednik i glavni izvršni direktor GE-a H. Lawrence Culp, Jr., izjavio je: “Ovaj strateških preustroj pozicionira GE kao predvodnika na brzorastućem tržištu obnovljivih izvora energije. Ovaj potez pomoći će timovima za obnovljivu energiju u davanju bolje podrške klijentima u vođenju energetske tranzicije kroz jednostavnije načine pristupa inovativnim proizvodima, integriranim rješenjima i uslugama koje odražavaju razvoj tržišta čiste energije.

Generalni direktor tvrtke GE Renewable Energy Jerome Pecresse rekao je: “S jedinstvenom raznolikošću i opsegom ovog portfelja te kombinacijom stručnosti, tehnologija i lokalnog dosega, stvorit ćemo poboljšanu vrijednost za sve naše klijente koji žele potaknuti svijet na pristupačnu, pouzdanu i zelenu energiju. Naš tim je oduševljen mogućnostima koje nova struktura stvara te njenu podršku u vođenju energetske tranzicije za GE.

Prošireni portfelj obnovljive energije dio je šireg GE-ovog portfelja koji se odnosi na energiju, a koji također uključuje novoosnovanu tvrtku Gas Power i GE-ov portfelj Power koji upravlja aktivnostima nuklearne energije, parne energije i pretvorbe energije.

You might also like

Leave A Reply