Koliki je potencijal rudarskog sektora za obnovljive izvore energije i skladištenje energije?

Novo izvješće tvrtke Navigant Research analiziralo je globalno tržište obnovljivih tehnologija na rudarskim lokacijama, pružajući tržišne prognoze za kapacitete i prihode, podijeljene po vrsti tehnologije i regiji do 2027. godine, kada se očekuje da će obnovljivi izvori energije i skladištenje energije u rudarskom sektoru generirati oko 122 milijuna dolara prihoda godišnje.

Energetski intenzivna rudarska industrija, koja se uglavnom temelji na tradicionalnim fosilnim gorivima, radi na uvođenju obnovljivih izvora energije u rudarske operacije. Očekuje se kako će se globalni kapaciteti na ovom tržištu utrostručiti do 2027. godine, a rast će voditi azijsko-pacifička regija u kojoj se nalaze neka od najvećih rudarskih gospodarstava svijeta, uključujući Kinu, Indiju i Australiju.

Nekoliko projekata obnovljivih izvora energije za rudnike već je pušteno u pogon u proteklom desetljeću, a Navigant Research očekuje da se taj trend nastaviti s obzirom na to da se troškovi obnovljivih izvora energije smanjuju, a fokus na dekarbonizaciju raste.

Izvješće Renewable Energy in the Mining Industry analizira globalno tržište obnovljivih tehnologija na rudarskim lokacijama. Tehnologije na koje je stavljen fokus u ovom izvješću su solarna energija, energija vjetra i skladištenje energije.

You might also like

Leave A Reply