Osram je rasvjetni partner Eurovizije 2019. godine

U Tel Avivu će od 12. do 18. svibnja sve biti u znaku glazbe: Izrael je domaćin 64. natjecanja za pjesmu Eurovizije i organizirat će popularni TV spektakl pod geslom "Usudi se sanjati!". Osram je još jednom podržao događaj ove godine kao službeni rasvjetni partner.

Iskonske emocije zajamčene su tijekom natjecanja, a pratit će ih svjetlosni show puna dinamičkih efekata, boja, oblika i dimenzija, piše globalenergy.today. Scenski dizajner Florian Wieder dizajnirat će pozornicu ESC-a 2019., kreirajući moderno i atmosfersko okruženje.

Dva izraelska dizajnera, Ronen Najar i Dakar Azulay, zaduženi su za svjetlosne efekte na Eurosongu. U Međunarodnom kongresnom centru u Tel Avivu kombinacija svjetla i zvuka stvorit će atmosferu superlativa uz istovremeno odražavanje karaktera grada, a to je: pulsirajući, jedinstven i inovativan.

Pored same pozornice Eurosonga, Osram će osvjetljavati i razne znamenitosti Tel Aviva. Koje će boje biti upaljene odredit će sami gledatelji korištenjem službene aplikacije za pjesmu Eurovizije.

Kako bi mogli sudjelovati u kreiranju svjetlosne instalacije, gledatelji će moći preuzeti aplikaciju i glasati za pjesme u polufinalu i velikom finalu preko Osram svjetala za glasovanje. Svaki broj od 1 do 12 označava određenu boju. Prosječna vrijednost svih glasova daje konačnu ocjenu, a time i boju u kojoj su osvijetljene znamenitosti. Hladne boje poput plave ukazuju na to da pjesma publiku ostavlja “hladnom”, dok topla crvena znači da je nastup nabijen emocijama. Rezultati će odmah biti vidljivi na nekoliko lokacija u gradu i putem web-kamera diljem svijeta.

Prvo polufinale održat će se 14. svibnja, a drugo 16. svibnja. Nakon toga 18. svibnja odlučivat će se koji će umjetnik pobijediti na Eurosongu i donijeti ga u svoju zemlju 2020. godine.

You might also like

Leave A Reply