Samovozeći automobili na britanskim cestama do 2021. godine

Automobili bez vozača mogli bi se u potpunosti koristiti na britanskim cestama od 2021. godine, priopćila je jučer britanska vlada.

Vlada procjenjuje da će do 2035. industrija autonomnih automobila u Velikoj Britaniji vrijediti 52 milijarde funti, piše CNN. Međutim, potpuna integracija ovih tehnologija u svakodnevni život Britanaca zahtijevat će izmjene postojećih propisa i zakonodavstva.

Velika Britanija jako je posvećena tehnološkom napretku. Očekuje se da će se u budžet uključiti sredstva za istraživanje AI i 5G tehnologije koje će biti od velikog značaja za neometano kretanje samovozećih automobila na državnim cestama.

Ovi napori dio su glavnog cilja Britanije za prelazak na obnovljive izvore energije. Diljem svijeta, zemlje se obavezuju na slične promjene dok drastični utjecaj fosilnih goriva na okoliš i klimatske promjene, kao i troškovne prednosti prebacivanja na obnovljive izvore energije, postaju sve istaknutiji.

Britanija nije sama kad je u pitanju prihvaćanje autonomnih vozila. Kanada je već započela testiranje automobila bez vozača na svojim ulicama, a očekuje se da će Toyota započeti testiranje svog ranga samovozećih vozila već iduće godine.

S ovakvim inicijativama i ostalim pokretima za povećanje interesa, očekuje se da će vozila bez vozača postati široko prihvaćena na globalnoj razini u nadolazećim godinama.

Izvor

You might also like

Leave A Reply