ScottishPower će tijekom 2019. realizirati rekordne investicije od čak 2 milijarde funti

ScottishPower je najavio kako će tijekom 2019. godine investirati gotovo 2 milijarde funti u Velikoj Britaniji, što je najveća investicija ove energetske tvrtke u jednoj godini. ScottishPower je najavio novi razmjer investicija kao rezultat revizije investicijskih planova nakon prodaje svoje proizvodnje iz toplinske energije i prelaska na 100% obnovljivu energiju u 2018. godini.

Keith Anderson, direktor ScottishPowera, izjavio je: “Naš prvi investicijski plan nakon odustajanja od ugljena i plina je povijesna prekretnica za ScottishPower i znak povjerenja u predanost Velike Britanije ka dekarbonizaciji gospodarstva“.

Između 2018. i 2022. godine ScottishPower će uložiti čak 6 milijardi funti u Velikoj Britaniji od čega će 40% otići na novu proizvodnju iz obnovljivih izvora energije, 42% na napredne mreže i 15% na inovativne usluge i proizvode za kupce.

U segmentu obnovljivih izvora energije ScottishPower je napravio planove za razvoj 1GW kopnenih vjetroelektrana do 2025. godine. Kopnene vjetroelektrane i dalje ostaju najjeftinija tehnologija za novu proizvodnju električne energije u Velikoj Britaniji, a ScottishPower vidi značajne mogućnosti za daljnji razvoj kopnenih vjetroelektrana diljem Škotske i u drugim područjima Velike Britanije.

Ulaganja će također biti usmjerena na digitalizaciju mreže, uključujući revolucionarne sustave umjetne inteligencije koji će kontrolirati i uravnotežiti mrežu u područjima s visokim udjelom tehnologija niske razine ugljika, što će zauzvrat omogućiti prijelaz na širu upotrebu električnih vozila.

You might also like

Leave A Reply