Siemens predstavio novu kućnu bateriju za privatne korisnike

Junelight Smart Battery je novi Siemensov proizvod kojim ovaj tehnološki div nudi svoj prvi baterijski sustav za pohranu posebno prilagođen zahtjevima privatnih kućanstava u pogledu pohrane i korištenja lokalno proizvedene električne energije.

Kako piše globalenergy.today, litij-ionska baterija kombinira funkcije za inteligentno i sigurno upravljanje energijom u kućištu modernog dizajna. Vlasnici kuće mogu ga koristiti kako bi povećali udio vlastite energije (npr. iz fotonaponskih sustava), za vlastitu potrošnju, kako bi smanjili troškove nabave energije i dugoročno pridonijeli smanjenju emisija CO2.

Junelight Smart Battery koordinira postupke predviđanja punjenja i pražnjenja ovisno o vremenskoj prognozi fotonaponskog sustava i individualnom profilu potrošnje kućanstva. Koristeći mobilnu aplikaciju Junelight Smart App, svi energetski tokovi, od proizvodnje, skladištenja, pa sve do potrošnje i mreže, uvijek se mogu pratiti u stvarnom vremenu. Kapacitet baterije se može prilagoditi individualnim potrebama u bilo koje vrijeme, a obuhvaća do 19,8 kilovat-sati (kWh). Junelight Smart Battery je već sada dostupan u Njemačkoj, a u Austriji će biti dostupan od travnja 2019. godine.

Prilikom punjenja i pražnjenja baterije, Junelight Smart Battery automatski uzima u obzir predviđanja vremena i potrošnju specifične za korisnika. To znači da je baterija u potpunosti napunjena samo u vremenima s velike proizvodnje energije iz fotonapona, čime se smanjuju gubici energije.

Kapacitet Junelight Smart baterije omogućuje neograničenu modularnu ekspanziju u bilo koje vrijeme. Do šest baterijskih jedinica kapaciteta 3,3 kWh može se naknadno ugraditi i prilagoditi promjenama u ponašanju potrošnje, npr. kod spajanja toplinskih crpki ili punjenja električnih vozila.

Sustav Junelight Smart Battery dobio je ovogodišnju IF Design Award 2019 za izvanredan dizajn hardvera, ali i za mobilnu aplikaciju. Kućište za pohranu ima karakterističan plosnati dizajn, a moderni koncept dizajna dolazi s izborom bijele ili crne boje te digitalnim zaslonom. Mobilna aplikacija Junelight Smart App osvojila je suce međunarodno priznate dizajnerske nagrade zahvaljujući inovativnom korisničkom sučelju i jasno uređenoj vizualizaciji relevantnih energetskih vrijednosti.

You might also like

Leave A Reply