Škotska gotovo 100% potreba za energijom pokrila iz obnovljivih izvora

Škotska je nedavno postala neočekivani predvodnik u segmentu korištenja obnovljivih izvora energije. Neočekivani, jer ovoj zemlji nedostaje obilje sunca koje većina ljudi inicijalno povezuje s obnovljivim izvorima energije.

No, ono što Škotskoj nedostaje u segmentu solarne energije, ova zemlja nadomješta energijom vjetra. Tako je u listopadu prošle godine čak 98% proizvedene električne energije u Škotskoj dobiveno uz pomoć energije vjetra, a škotska vlada je na dobrom putu ispunjavanja cilja 100% proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora do 2020. godine, piše globalenergy.today.

Moramo uzeti u obzir zdravlje naše populacije, a ne možemo imati zdravu populaciju bez zdravog planeta. Promjene klime i promjene vremena imaju veliki utjecaj na širenje bolesti i druge zdravstvene uvjete. Stoga za svaku vladu koja razmišlja o zdravlju svog stanovništva rješavanje klimatskih promjena mora biti prioritet“, izjavila je škotska premijerka Nicola Sturgeon te dodala: “Ponosni smo na akcije koje je Škotska već poduzela, a to je smanjenje emisija za 50%, no ako želimo ispuniti svoje odgovornosti prema Pariškom sporazumu, moramo ići dalje. A to je 0% emisija stakleničkih plinova što je prije moguće. Također, vrlo je važno da pokažemo globalno moralno vodstvo kako bismo potaknuli i druge na ubrzavanje svojih aktivnosti“.

You might also like

Leave A Reply