Tvrtke iz sektora električne mobilnosti u potrazi za novim tržištima

Krajem 2018. godine Enel X, podružnica talijanskog distributera električne energije i plina Enela, objavila je značajan plan za stvaranje mreže za punjenje električnom energijom diljem Španjolske pod nazivom Endesa X.

Plan naglašava namjere Enel X-a da stvori više od 8.500 javnih punionica te 100.000 privatnih punionica do 2023. godine. Planom je također koordiniran projekt EVA +, koji stvara električni koridor u Italiji između Rima i Milana s punjačima svakih 60 km. Ovi potezi govore o industrijskom konsenzusu u kojem budućnost mobilnosti električna te da je došlo vrijeme za širenje na tržišta u nastajanju, piše globalenergy.today.

Iako postoji značajan prostor za rast na tržištima koja su rano usvojila koncept električne mobilnosti kao što su Skandinavija i Kalifornija, tvrtke koje žele zadržati tržišnu relevantnost moraju razmotriti mogućnosti i na drugim prostorima. Budući da proizvođači automobila nastavljaju poboljšavati performanse električnih vozila uz padajuće troškove, tržišta u nastajanju vjerojatno će se pojavljivati ​​znatno brže nego što su se stvorila inicijalna tržišta. Ta tržišta u nastajanju će zaobići tehnologije prve generacije i rastuće probleme sazrijevanja tržišta, te će biti dočekana s gotovim proizvodima masovnog tržišta koji će omogućiti njihovo brzo širenje.

Prodaja većih količina vozila i blizina tržišta koja su rano usvojila električnu mobilnost bit će ključni pokazatelji najboljih mogućnosti. U tom smislu, najbolje perspektive u bliskoj budućnosti imaju jugozapadna i srednjoistočna Europa te Australija i Novi Zeland. Ta tržišta imaju slične strukture regulacije mreže kao i tržištima koja su prva krenula s usvajanjem električne mobilnosti te će ulazak na tržišta biti mnogo lakši nego na druga tržišta u nastajanju kao što su Indija, ASEAN i razne zemlje Bliskog istoka.

You might also like

Leave A Reply