BP razmatra kupovinu solarne energije za svoje aktivnosti u SAD-u

BP je u pregovorima o kupovini električne energije proizvedene iz solarnih izvora sa tvrtkom Lightsource BP, tvrde rukovoditelji ove tvrtke za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u djelomičnom vlasništvu BP-a. Ugovor o kupovini energije mogao bi biti potpisan u roku od šest mjeseci, javljaju iz Lightsource BP-a.

Već je 2017. godine ovaj britanski naftni gigant rekao da će uložiti 200 milijuna dolara u Lightsource BP tijekom naredne tri godine u zamjenu za 43% udjela u kompaniji, piše globalenergy.today.

Naftne tvrtke diljem svijeta okreću se vjetru i suncu kako bi pokretale svoje poslovanje u trenutku kada čista energija postaje dovoljno jeftina da bi se mogla natjecati s fosilnim gorivima. Exxon Mobil je tako prošle godine pristao na ugovore za kupnju 500 megavata solarne i energije vjetra u permskom bazenu, najbrže rastućem američkom naftnom polju. Nedavno je i Petroleum Development Oman izjavio je kako je potpisao ugovor o kupnji solarne energije na Arapskom poluotoku.

Bilo je samo pitanje vremena kad će naftne tvrtke početi potpisivati ​​ugovore“, rekao je analitičar BloombergNEF-a Kyle Harrison.

Kupnja solarne energije mogla bi pomoći BP-u da ostvari cilj rasta bez povećanja ugljičnog otiska. Ranije ove godine tvrtka se složila da će objaviti u kojoj se mjeri njezino poslovanje podudara s pariškim klimatskim sporazumom nakon što se našla pod pritiskom dioničara.

Izvor

You might also like

Leave A Reply