Za EU projekt za korištenje energije valova MegaRoller okončana faza modela

Za EU Horizon projekt MegaRoller završen je napredni model interakcije strukture valnog energetskog pretvarača (WEC) kao dio sheme za razvoj energetskog sustava koji koristi energiju valova.

Projekt MegaRoller razviti će sustav za pretvarače energije valova snage 1 MW koji će raditi s oscilirajućim valnim pretvaračima (OWSCs) koji koriste panele kako bi pratili pomicanje vode na dubini od 10-25m, piše globalenergy.today.

Prema navodima projektnog tima, projekt će pomoći u stvaranju opsežnog znanja u području dizajna i sustava koji će smanjiti ujednačene troškove energije ispod 150 dolara po MWh za sljedeću generaciju OWSC uređaja. Također će se povećati znanje o tome kako se energija valova može koristiti i integrirati u mrežu u različitim poslovnim modelima.

U kratkoročnom razdoblju očekuje se da će projekt MegaRoller povećati pretvorbu energije sa 70% na 88% i smanjiti troškove upravljanja i održavanja (O&M) za 75%. Dugoročno bi projekt MegaRoller mogao dovesti do instalacija 40.000 MW sličnih elektrana, generirati 400.000 radnih mjesta i smanjiti CO2 za 110 milijuna tona godišnje.

Projekt MegaRoller je istraživački program koji financira EU u razdoblju od 2018. do 2021. sa partnerima u projektu K2 Management, AW-Energy, WavEC Offshore Renewables i SINTEF Energy Research.

Izvor

You might also like

Leave A Reply