Emirates Global Aluminium (EGA) napravio značajnu prekretnicu za industriju Ujedinjenih Arapskih Emirata

Ovo je prva rafinerija glinice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i druga na Bliskom istoku. Industrija prerađuje rudu boksita uvezenu iz zapadne Afrike u glinicu, sirovinu za talionice aluminija.

Tvornica je smješten u industrijskoj zoni Khalifa u Abu Dhabiju (KIZAD), na pola puta između gradova Abu Dhabi i Dubai te je prvi sektor za preradu mineralnih sirovina u Petrofacu. Ovaj ogromni projekt pokriva površinu veću od 200 nogometnih igrališta, a u njegovoj izgradnji je sudjelovalo više od 11.500 radnika.

Rafinerija aluminija Al Taweelah nazvana je Bechtelovim projektom 2017. godine. EGA je također dobila nagradu Sheikh Hamdan bin Mohammed za inovacije u upravljanju projektima.

Komentirajući postignuće, Mark Cowley, direktor projekta Petrofac, izjavio je: “Od samog početka, BPJV je uspostavio suradnju i integrirani pristup kao izvođač za ovaj važan projekt. Ponosni smo na našu ulogu u izgradnji prve rafinerije glinice u UAE i pružanju podrške EGA-i za osiguranje konkurentne ponude sirovina za potrebe aluminijske industrije u ovoj zemlji“.

Izvor

You might also like

Leave A Reply