Fisker priprema SUV koji će biti konkurent Teslinom Modelu Y

Američka kompanija Fisker je objavila nove detalje o svom nadolazećem električnom SUV-u koji će biti konkurent Teslinom Modelu Y.

Radi se o SUV-u koji će se pojaviti u drugoj polovici 2021. godine te će ga odlikovati moderan dizajn te vrhunske performanse, a kromirani detalji i tanka prednja svjetla govore da će dizajnom biti blizak konceptu Emotion iz 2018. godine.

Kao i Model Y, još uvijek neimenovani Fiskerov električni SUV će stajati manje od 40.000 dolara u SAD-u. Fisker javlja kako model ima privlačan dizajn koji je ranije bio rezerviran samo za superautomobile.

Detalja o performansama nema, ali se zna da litij-ionska baterija od 80 kWh osigurava domet nešto manji od 500 km. Fisker nagovještava prisustvo odvojivog dijela krova u targa stilu, ali se naglašava da to neće utjecati na sigurnost i strukturalni integritet SUV-a. Vjeruje se da će imati pogon na sva četiri kotača te motor na prednjoj i stražnjoj osovini. Također, obećan je i veliki prostor u unutrašnjosti zbog kojeg će SUV biti vodeći u klasi, kao i veliki head-up display te pametno korisničko sučelje.

Još uvijek nije poznato gdje će se vozilo proizvoditi, a osnivač kompanije Henrik Fisker je najavio da će testiranje prototipa početi prije kraja ove godine. Kompanija također radi na bateriji koja će omogućiti domet nešto manji od 500 km s jednim punjenjem.

Izvor

You might also like

Leave A Reply