Što je to kicksharing? Znaju SEAT i UFO i odlučili su to pokazati u Madridu!

Nakon predstavljanja modela SEAT eXS kickscooter powered by Segway na kongresu Smart City u Barceloni i međunarodne prezentacije konceptnog automobila SEAT Minimó, na Mobile World Congressu, ova španjolska tvrtka je najavila kako će predvoditi strategiju mikromobilnosti u okviru Volkswagen grupe.

Od lansiranja modela, SEAT je prodao više od 5.000 jedinica SEAT eXS-a, a tvrtka sada poduzima daljnje korake najavljujući stratešku suradnju s električnim startupom UFO, kako bi 530 modela SEAT eXS kickscooter powered by Segway učinila dostupnima javnosti u Madridu.

SEAT blisko surađuje s gradskim vlastima slušajući predstavnike različitih javnih institucija kako bi stekli uvid u njihov pogled na mobilnost u velikim gradovima i potražili mogućnosti sinergije u specifičnim potrebama koje uključuju pitanja vezana uz urbanu mobilnost.

Suradnja s UFO-m nadilazi Madrid te je plan proširiti ovaj pilot-program i uslugu na druge gradove u skladu s njihovim razvojnim strategijama i uvijek u suradnji s javnim upravama. Predanost SEAT-a je integrirati ovaj novi model prijevoza na najsigurniji mogući način za građane.

Način na koji kicksharing usluga putem UFO-a funkcionira vrlo je jednostavan i intuitivan. Korisnici moraju pronaći e-kickscooter koji je parkiran u blizini njihove lokacije pomoću karte u aplikaciji te ga otključati skeniranjem QR koda. Cijena usluge je 1 € za otključavanje i 15 centi po minuti korištenja. Plaćanje se vrši automatski putem aplikacije ovisno o vremenu korištenja.

Izvor

You might also like

Leave A Reply